Bijuteriile cu gust ale Saharei: makroudh!

De ceva vreme nu s-au mai simtit aromele orientale in bucataria blogului, de aceea astazi m-am gandit sa vin cu un rasfat dulce din inima Saharei, si anume din Algeria. Cu binecunoscuta prajitura makroudh, populara si-n vecinatati precum Tunisia ori Maroc.

De ce avem nevoie: 2 cani gris, putina sare, jumatate cana de unt pe care l-am topit in prealabil, tot jumatate de cana de sirop de trandafiri, 300 grame curmale, 100 grame nuca macinata si jumatate de lingurita de praf de scortisoara.

Siropul: il facem din 100 grame de sirop de trandafiri si 100 grame miere.

Cum se face: Grisul, faina sarea si untul topit se omogenizeaza intr-un vas din care va c98b352bc6e558a120aa0f27616f4563rezulta un amestec cu textura nisipoasa. Acoperim cu o folie si asteptam o ora, timp in care aluatul este tinut la rece. Adaugand siropul de trandafiri peste compozitia obtinuta si data la rece in prealabil, framantam si atunci vom obtine un aluat omogen care, la randu-i invelit in folie, va sta la rece inca o jumatate de ora. Pentru crema, fierbem curmalele cu apa cat sa le acopere, iar cand incep sa se decojeasca le zdrobim cu o furculita, apoi adaugam nuca macinata, o lingura de unt topit, una de sirop, scortisoara, si reluam procedura cu unt si sirop pana observam ca pasta de umplutura devine lipicioasa. Pasta de curmale, acoperita, o dam la rece pentru jumatate de ora. Dupa aceea o impartim in patru parti egale. Umezim mainile si formam un snur. Aluat de la rece va fi si el impartit in patru parti egale. Pe fiecare foaie de aluat punem pasta de curmale si rulam dupa care aplatizam putin pentru a obtine o suprafata intinsa, si taiem in romburi de aproximativ 2 cm, care vor fi prajite in ulei incins. Din siropul de trandafiri si mierea putin incalzita, vom obtine un sirop pe care il turnam peste romburile prajite si le lasam intr-o sita pentru a se raci si a se scurge siropul in exces. Sper ca v-a placut reteta, acest dulce este nelipsit de pe mesele de Ramadan din Algeria si regiunea magrebiana, in general. Toate cele bune!

Fina patiserie algeriana

 

Reclame

Un gând despre „Bijuteriile cu gust ale Saharei: makroudh!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s