Bucataria iraniana, o bucatarie cu ingrediente pretioase!

P134entru iubitorii Iranului si ai culturii persane, iata inca un bun motiv de a-l vizita: acela de a gusta din cea mai scumpa mancare din lume, caviarul. Si asta pentru ca-n Iran se gaseste cel mai scump sortiment din lume, si tot Iranul este si cel mai mare exportator al acestui tip de delicatesa. Caviarul Almas este extras din icrele morunului cu varsta cuprinsa intre 60 si 100 de ani, iar un kilogram se poate vinde cu zeci de mii de euro. Nici la condimente Iranul nu se lasa din varful topului, fiind faimos pentru producerea The Almas Caviarde sofran, numit si „aurul rosu”, pentru valoarea sa. Cu o traditie de peste trei mii de ani in cultivarea sofranului, acest condiment este considerat chiar mai scump decat metalele pretioase, putand fi chiar mai costisitor la gramaj decat aurul. Un tur la fermele unde se culeg mii de flori de sofran violet cu linii purpurii, poate fi un adevarat spectacol in natura, pentru a vedea din activitatea sezoniera a localnicilor, cea mai buna perioada pentru curiosi fiind sfarsitul lunii Octombrie si Noiembrie. Magazinele Tavazo din Teheran sunt locul potrivit pentru a va face plinul cu „aur rosu”, daca drumurile nu va poarta in mediul de ferma.

Daruri naturale si savori orientale

Anunțuri

2 gânduri despre „Bucataria iraniana, o bucatarie cu ingrediente pretioase!

  1. Să îl vizităm? 🙂
    ”Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare în…” (alertă de călătorie, ultima actualizare pe 13.02.2017)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s