Macaroane egiptene in sos tomat, o reteta cu multi fani

untitledEgiptul n-ar fi chiar tara iubitorilor de orez. Sau nu e numai tara iubitorilor de orez si molokheya, preparate la care da, sunt priceputi. E si tara macaroanelor. Macaroanelor in sos tomat. Cele mici, in forma de tubulete care nici dupa atatia ani de sedere printre ei, nu am cum sa-i inteleg de ce le plac asa mult. De ce sa-ti placa niste paste fierte, intr-un sos plictisitor, usor acrisor, neimbogatit mai cu nimic, cand Dumnezeu a lasat pe harta lumii si o alta tara, numita Italia, care a daruit bucatariilor lumii atatea si atatea retete, combinatii care contin legume proaspete si felurite branzeturi? Credeti ca ei nu stiu? Ba stiu. Numai ca nu le plac. Le plac ale lor. Greu egiptenii se arata deschisi la bucatariile altor popoare din afara sferei arabe, si sa nu credeti ca nu mai pot de pofta sa manance nu stiu ce zacusti ori mamaligi. Am incercat. Incercare esuata. Ne-ntoarcem la macaroanele noastre din povestea de azi. Deci, macaroanele se fierb si atat. Langa, se face un sos rosu din traditionalul bulion, cu usturoi calit in ulei, sare si piper. Uneori si carnea tocata e inclusa in acest fel de mancare.Da. Asta e tot. Si are atat de multi fani de nu va imaginati! Copii mici sau mai mari, adulti, bunici, unchi, prieteni, vecini, nimeni nu spune nu la „macarona”. Doar eu. Si intentionez s-o fac si de acum inainte, chit ca voi manca singurica pastele facute de mine. Pana la o noua postare, sa auzim numai de bine!

Limba internationala a macaroanelor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s