Iubirea si tineretea- intre haram si halal

 

Pen73d28025cc80e5655b7905242de7c508tru ca in timp, blogul „Arabica…taste of Orient” a strans multe cititoare/cititori, carora pe aceasta cale tin sa le multumesc, atat pentru povestile impartasite pe paginile virtuale ale acestui zic eu, jurnal oriental, cat si pentru comentarii, pareri, iata ca revin cu o postare care ar putea trezi interes in randul tinerelor care mi-au lasat si continua sa-mi lase o gramada de intrebari referitoare la ce permis si vazut cu ochi buni si ce e criticat in relatia cu un arab musulman. Ei bine, tineri indragostiti exista in toate colturile lumii, culturile, tarile, deci si-n toate religiile, inclusiv in Islam. Este o realitate acceptata, ba chiar privita cu simpatie, mai ales ca o relatie fara intentii ascunse, bazata pe sinceritate, dragoste, iubire de Dumnezeu/Allah, nu poate duce decat la cladirea unei familii onorabile, baza societatii islamice in cazul postarii de fata. Totusi, fata de conceptia vestica, in lumea islamica a te indragosti HALAL inseamna:
– a cere permisiunea de a vedea tanara, familiei ei
– a sta de vorba cu membrii familiei fetei pentru a ii cunoaste
– a petrece timp impreuna intr-un mediu decent, de preferinta cu cineva apropiat, pentru ca tinerii sa se poata cunoaste si a vedea cat de mult sunt compatibili pentru o eventuala casatorie
– a vorbi despre interesele religioase/profesionale si a vedea cum se vor schimba anumite aspecte dupa casatorie si mai ales daca potentialul partener este de acord cu schimbarea stilului de viata
– saruturile si evident, relatiile intime intre eventualii miri din lumea araba nu sunt permise inainte de nikkah. (HARAM)
– in cazul in care totul decurge in directia favorabila, se trece la discutii de familii in vederea dotei/detaliilor de casatorie (nikkah), nunta (farah-lb araba). Cu siguranta mai sunt de spus, dar lasam pentru o postare viitoare si alte aspecte. Pana atunci numai bine si Ramadan plin de pace si credinta celor care-l sarbatoresc!
Despre dragoste, traditie si religie
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s