Ciudatenii pentru romani, normalitati la egipteni

In anii petrecuti in tara piraegyptianfoodmidelor, tara care m-a adoptat, am observat cateva lucruri pe care le prefera egiptenii in materie de bautura si mancare, total opuse in viziunea romaneasca. Ceaiul fierbinte in miezul zilei ar mira un roman. Noi probabil l-am prefera cat mai rece intr-o tara asa de calda. Orezul cu lapte si alune pisate, o budinca locala, in Egipt se mananca rece in vreme ce-n Romania se stie, acest tip de orez il preferam cald. Ciorba aici e mai degraba un aperitiv, se serveste in cantitati mici si nu cu paine. Noi o mancam ca un fel principal, si ii adaugam cateva felii zdravene de paine. Un al doilea fel mai ca n-ar conta, dupa ce ne ospatam asa. Salata aici se mananca separat, chiar la inceputul mesei, si am observat ca-n multe restaurante se aduce o data cu ciorba. La noi ar fi de neinchipuit salata sa nu fie langa friptura,si asta abia dupa ce terminam cu aperitivele si ciorba. De multe ori cruditatile nu sunt necesare atunci cand exista orezul, langa friptura in Egipt. Pentru multi dintre localnici, legumele fierte ori in sos de tomate sunt suficiente langa orez. Daca la noi la mesele duminicale din familie felurile de mancare se aduc pe rand, ei bine, la egipteni se aduc toate o data si se mananca in acelasi timp de foarte multe ori din tot ce e pe masa. Mancatul cu mana iarasi nu este vazut ca ceva ciudat, inclusiv cand se serveste carne de pui. La noi, furculita e de nelipsit! Stilul de a manca fara tacamuri e intalnit in mai multe parti ale Orientului si are vechi radacini culturale. Orezul, in preferintele egiptene, trebuie sa fie fiert in abur, uscat, si bob cu bob, sa nu se lipeasca, in vreme ce noi, romanii, preferam de foarte multe ori un pilaf suculent, imbogatit cu supa de pui. Dar indiferent cat de diferiti ori apropiati suntem in obiceiurile gastronomice, ambele tari sunt in inima mea si ambele au cate ceva de oferit pentru fiecare. In imagine, avem o masa cu bucate specific egiptene. Pana la o noua postare, toate cele bune!

Obiceiuri de la noi si de peste hotare

 

2 gânduri despre „Ciudatenii pentru romani, normalitati la egipteni

  1. Eu sunt tare prietena cu ciorba si nu stiu cum e cea careia-i spui ca e aperitiv , oricum eu cand ma uit la ce ai prezentat tu cred ca m-as face cat o piramida la gradul de pofticioasa ce sunt si chiar daca doar as degusta , tiroida ar pune pe mine numai daca as trage aromele , fara sa ma ating de mancare. Arata foarte bine si cred ca sunt f.gustoase . Numai bine draga mea.❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s