Kulfi, inghetata pakistaneza pe baza de lapte

Cui sa-i mai fie frig daca 49cdfc5925bb10896d37568e732780dbaude de-o astfel de inghetata? La cat de buna e si ce ingrediente cere a fi folosite, mai conteaza ca-i iarna sau vara ca s-o incercam? Haideti sa vedem cum pregatesc pakistanezii desertul acesta racoros pe baza de lapte, cunoscut sub denumirea de kulfi.

De ce avem nevoie: 400 gr lapte praf, o ceasca smantana degresata, 400 gr lapte condensat indulcit, 2 lingurite de cardamom macinat (optional), cateva picaturi de apa de trandafiri. Pentru decor putem folosi fistic tocat.

Cum se prepara: Primele patru ingrediente, adica laptele praf, smantana degresata, laptele condensat si cardamomul se mixeaza cu grija, pentru ca mai apoi continutul sa fie pus fie in forme speciale, fie in cupe, daca pe primele nu le avem la indemana. Lasam sa se inghete peste noapte, la congelator. Inainte de servire, stropim cu apa de trandafiri si presaram fistic tocat, pentru un aspect exotic. Destul de simplu si garantat delicios! In cativa pasi avem pe masa un desert din orientalul Pakistan, o inghetata care sa ne rasfete papilele gustative ori de cate ori ne dorim ceva dulce si original!

Bunatati din fascinanta Asie

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s