Muhammara, pate sirian cu ardei si nuci

Nu stiu cum dmuhammara_0e n-am postat pana acum in bucataria Arabica reteta de Muhammara, un delicios pate arabesc de ardei copti cu nuci, dar niciodata nu e prea tarziu sa venim cu noi bucate pentru doritori. Acest produs e raspandit si-n Turcia sub numele de acuka, dar locul sau de provenienta este Siria, mai exact Alep. In bucataria Orientului Mijlociu putem intalni diferite variante ale aceluiasi preparat, exista Muhammara picanta, cu cantitati insemnate de ardei iute, sau mai dulce, cu adaos de melasa de rodii. Nucile de asemenea pot fi inlocuite cu alune, se mai poate adauga tahina si decora cu menta, in functie de preferintele fiecaruia. Sa mergem insa pe o varianta simpla, la indemana oricui, oriunde v-ati afla.

De ce avem nevoie: 3 ardei grasi rosii, o gramajoara de nuci (sau alune), 2 catei mai mici de usturoi, 1/2 lingura chimion macinat, 3 linguri pesmet (sau paine uscata), 3 linguri ulei de masline extravirgin, ardei iute (in functie de cat de picanta doriti crema), sare si piper negru dupa gust.

Cum se face: Punem gramajoara de nuci intr-o tigaie si prajim usor avand grija sa nu se arda. Ardeii ii coacem cum ne este mai usor, pe flacara de la aragaz,  utilizand o tabla ori cratita de teflon. Dupa ce sunt gata ii curatam de seminte si ii punem intr-un blender alaturi de nuci si celelalte ingrediente, cu exceptia pesmetului. Mixam bine si gustam din cand in cand pentru a vedea cat de picanta este pasta si daca mai trebuie ardei iute, sare si piper. Daca dorim ca Muhammara sa iasa mai consistenta, adaugam pesmet si treptat, amestecam. Acest tip de pate se consuma fie ca atare, pe lipie arabeasca, fie ca garnitura de kebab. Pofta buna si spor la gatit!

Noi arome din vechi retete

Anunțuri

4 gânduri despre “Muhammara, pate sirian cu ardei si nuci

  1. Wow ce minune ai postat tu aici. O sa o fac neaparat este grozava in zilele de post si mie-mi plac toate ingredientele (cu chimenul sunt obisnuita de la supa mea ardeleneasca de chimion cum se spune pe la noi ). ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s