Hammam-ul tunisian, pentru suflet si trup

Occidentalii il numesc „baie turceasca” dar O11796441_887923344635355_4736935935002311261_nrientul cunoaste aceasta procedura de imbaiere drept „hammam” si e nelipsit de sute de ani din ritualurile de frumusete si relaxare ale acestei parti de lume. Dar sa clarificam ce-nseamna concret termenul de hammam. Hammam-ul este o baie de aburi fierbinte raspandita-n lume de catre Imperiul Otoman odata cu imbratisarea Islamului ca religie. Acest loc este deseori considerat si-un fenomen social, unde toate categoriile de oameni au acces, fiind valabil publicului larg. Hammam-ul este compus dintr-o incapere mare cu abur fierbinte pentru imbaiere si masaj, una calda pentru spalare cu sapun si una rece pentru relaxare si dormit, loc unde va asteapta si cafeaua, ceaiul turcesc si diferite racoritoare. Acest tip de baie este recomandat dupa efort fizic intens, ajutand la detensionarea muschilor si alinarea durerilor de ligamente. Pe langa aceste beneficii s-a demonstrat ca prin transpiratie hammam-ul ajuta si la pierderea in greutate. Este o experienta care nu trebuie ratata atat timp cat sunteti pe teritoriul unei tari din Orient. In imagine avem un hammam tunisian.

Ritualuri orientale de frumusete

 

Anunțuri

4 gânduri despre „Hammam-ul tunisian, pentru suflet si trup

  1. Este o experienţă placută şi relaxantă, pe care eu aş dori să o repet de fiecare dată când merg în Turcia, pentru că acolo eu am avut ocazia să încerc acest răsfăţ oriental.
    Ai perfectă dreptate, nu trebuie ratat !!!

  2. Si la noi sauna a fost copiata probabil de la turci numai ca la noi este mult mai rigid ca functionalitate, nu prea-ti da starea de rasfat si relaxare ci de ceva pentru care ai platit si trebuie sa pleci mai repede ca sa dai voie si altui cetatean sa se relaxeze un pic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s