Tabbouleh, arome din Liban

Ma uitam prin bunatatile orientale pe care l23762_le-am impartasit cu voi de-a lungul timpului si nu-mi vine a crede ca tocmai „salata- regina”, de o savoare deosebita, care cucereste pe toata lumea iubitoare de bucatarie arabeasca lipseste: tabbouleh! Asadar, astazi ne indreptam pasii catre Liban, locul de origine al acestei salate, care insa e foarte populara si-n Siria, deci nu va mirati daca si aici va trona la loc de cinste-n bucatarie. Incercati-o! E o explozie de gust, sanatate si culoare!

De ce avem nevoie: 400 g de patrunjel proaspat,  200 g de rosii curatate de samburi, 120 g ceapa, 80 g bulgur, foi de salata pentru ornat (optional), menta proaspata (se poate si uscata), sare, piper, 4 linguri ulei de masline, 2 lamai potrivite ca marime.

Cum se face: Patrunjelul spalat bine il tocam marunt. Rosiile si ceapa le pregatim si pe ele, tocate in cubulete mici. Bulgurul (graul macinat) se lasa-n apa calda un sfert de ora pentru deshidratare, apoi se scurge bine inainte de a fi folosit. Intr-un bol de marime potrivita se pun patrunjelul, rosiile, graul si ceapa. Cantitatile de sare, piper, menta si ulei de masline se adauga dupa preferinte. La sfarsit stoarcem lamaile si amestecam usor. Ornam cu salata si servim imediat, fie alaturi de kebab, kofta sau orice alt tip de carne gatita dorim.

Pentru iubitorii de verde-n farfurie

4 gânduri despre „Tabbouleh, arome din Liban

  1. Draga mea eu sunt o consumatoare fidela a acestei minunate salate mai ales ca se gasesc cu usurinta ingredientele necesare. Este f. racoroasa vara si minunata pentru curele de slabire 😛 ❤

  2. Multumesc mult pentru aceasta reteta, Am mai facut si eu o combinatie asemanatoare cu patrunjel, rosii cubulete mici si castravetii tot cubulete mici, ulei, otet. De acum voi rajni grau si incerc si eu, voi adauga lamaie in loc de otet. Te pup.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s