Femeia din Bahrain si locul ei in societate

La doar o arunc2273890723_c67ec35dc5_matura de bat de Regatul Arabiei Saudite gasim un stat micut ce pare sa imbratiseze o cultura similara cu cea de aici: regatul Bahrain. In aceasta tara insa femeia pare a fi activa de ceva mai multa vreme ca rol in societate daca aruncam o privire in trecutul sau. In anul 1928 Bahrain a devenit primul stat din Golf care a oferit educatie pentru femei. Mergand pe aceeasi linie, tot Bahrain este primul stat din zona care, incepand din anul 1965 a creat organizatii sociale pentru femei. Si asta nu a fost tot, educatia femeii a continuat a fi o prioritate in regat si-n timpuri moderne, intrucat in 2005 The Royal University for Women (RUW) a devenit prima universitate privata dedicata educarii femeilor din Bahrain. Cultural, la nivel de atitudine si comportament public se poate vorbi de o asemanare cu realitatea saudita, in sensul ca femeia nu va zambi la straini si nici nu va interactiona cu barbatii din afara familiei, insa pot exista si femei care nu poarta val, lucru de nepermis in Arabia Saudita. Chiar si asa insa acestea nu vor socializa public cu partea masculina. Arhitectura futurista, mancarea delicioasa si traditiile arabesti fac din Bahrain o locatie de vizitat pentru cei indragostiti de cultura araba din Golf si care, pe langa glamurosul Dubai si-au propus sa cunoasca si vecinatatile.

Gust pentru travelling si cunoastere

 

 

 

Reclame

4 gânduri despre „Femeia din Bahrain si locul ei in societate

  1. Nu stiu, mi se pare prea multa restrictie. Femeia (fata) are colegi de facultate, de liceu, chiar nu poate comunica cu ei? dar daca la catedra se afla barbati, cum raspundea ea intrebarilor puse de profesori?

  2. Este o tara frumoasa cu o cultura diversificata. Pacat ca si aici incep framantarile ca peste tot in lume. Te pupic draga mea, nu am avut calculator pana ieri. Cum se spune la noi , la omul sarac nici boii nu-i trag asa am patit si eu cu calculatorul imediat dupa sarbatori 😀 ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s