Bucate faimoase iordaniene- Mansaf!

Iata-ne astazi tot in bucataria indexOrientului, de aceasta data pasind culinar pe pamantul Regatului Hasemit al Iordaniei, sa incercam o reteta de mancare foarte cunoscuta aici, numita Mansaf. Mansaf este mancarea traditionala a iordanienilor si in ciuda faptului ca multi dintre noi nu locuim in tara sa de origine, sper ca reteta prezentata sa va aduca gustul sau autentic in farfurie!

De ce avem nevoie: 1.5 kg lapte de capra, 1. 5kg carne de miel cu os, 1 ceapa mare, 250g orez Basmati fiert, 150g migdale, 100 g muguri de pin, 100 g unt, 1 lingurita chimen macinat, 1 lingura amestec „7 pipere” (se gaseste in orice supermarket de renume),  4 lipii arabesti mari.

Cum se prepara: Carnea o taiem in bucati si o punem la fiert in laptele de capra, turnand o cantitate de apa deasupra cat sa fie acoperita. Ceapa curatata, spalata si taiata sferturi o adaugam peste carne, dupa care condimentam cu sare si piper lasand sa fiarba la foc foarte mic aproximativ 4 ore, avand grija sa amestecam din cand in cand. Orezul fiert il calim in unt pret de cateva minute. Pe platouri spatioase asezam lipiile arabesti, iar pe acestea punem orezul fiert si calit, condimentand cu sare, piper si mirodenii. Peste orezul pregatit astfel asezam carnea de miel curatata de oase si presaram peste ea migdale tocate si muguri de pin. Stropim cu zeama in care bucatile de miel au fost fierte si potrivim dupa gust de sare si piper. Sper sa va placa si sa va iasa intocmai celei pregatite in Iordania. Pofta buna!

Condimente si rasfat culinar arabesc

 

 

Anunțuri

12 gânduri despre „Bucate faimoase iordaniene- Mansaf!


  1. Buna dimineata!
    E vineri,peste cateva ore intram intr-un nou weekend,pe care il dorim cald si placut incat sa ne putem face treburile cu drag si mult spor,reusite !
    O zi frumoasa cu imbratisari dragi,virtuale,prietenesti!
    Sper ca nu mai uitat,draga Mihaela..

  2. Nu stiu daca o sa iasa la fel dar cu aproximatie sigur 😀 E apetisanta si cred ca am sa o incerc insa nu am sa folosesc carne de miel ca nu mai este voie dar berbec sau batal nu cred ca-i schimba prea mult gustul. Multumesc pentru reteta, pupici ❤

  3. lapte de capra am, celelalte ingrediente se gasesc, am sa incerc si eu, sper sa-mi iasa ca in repeta prezentate, multumesc pt. reteta. sanatate multa va ndoresc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s