Savoare si spectacol in bucatarie: halva omaneza!

 Halvaua omaneza sau „ofilename-ha-jpg-thumbnail0mani halwa” are un gust si o textura unica, iar acest lucru a facut-o faimoasa in intreg Orientul. Halvaua este secretul unei ospitalitati aspectuoase in orice casa de pe teritoriul Omanului, si nu este familie care sa nu te imbie cu o bucatica de rasfat dulce o data ce le-ai pasit pragul locuintei, ca musafir. Dar pana sa ne aventuram intr-o excursie adevarata pe pamant omanez, eu zic sa ne petrecem putin timp in bucataria orientala de aici, de pe Arabica, si sa invatam reteta de halva, pas cu pas. Apoi, in aburii dulci de desert arabesc, sa inchidem ochii si sa ne „imbarcam” pe covorasul fermecat care-ntr-o clipita ne va duce chiar pe plajele nisipii ale sultanatului Oman!

De ce avem nevoie:1 litru apa, 1 cana zahar alb, 1/2 cana zahar brun, 1 cana amidon de grau, 1 cana apa de trandafiri, 1/2 lingura margarina, praf de sofran, pudra de cardamon , 1 lingurita migdale tocate, 1
lingurita alune taiate pe jumatate, 1 lingurita nucsoara.

Cum se prepara: Ap20110308-184847a si zaharul brun se pun la fiert, amestecand pana se dizolva. Cand zaharul s-a topit complet il adaugam pe cel alb si amestecam, asteptand ca si acesta sa intre perfect in compozitie. Adaugam amidonul de grau si vreme de doua ore amestecam continuu. In momentul in care compozitia incepe sa se ingroase adaugam margarina si continuam sa amestecam. O data obtinut un continut cremos, punem deasupra sofranul, cardamonul, migdalele, alunele, nucsoara si apa de trandafiri. Continuam sa amestecam si celelalte ingrediente in vas pana cand compozitia devine groasa. Pasul final este sa o luam de pe foc, sa o punem in vasele dorite si sa o pregatim pentru servit. Decoram cu alune, fistic sau orice altceva dorim. Este delicioasa servita alaturi de cafea, dupa obiceiul arabesc. Pofta buna!

Arome din sultanat

Anunțuri

12 gânduri despre „Savoare si spectacol in bucatarie: halva omaneza!

  1. Candva faceam si eu halva turceasca, dar reteta era alta mai rapida. Sunt convinsa ca aceasta este foarte buna, este coapta bine timp de doua ore. Necesita timp si rabdare. Multumesc mult .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s