Culorile Shirazului- Moscheea Nasir al-Molk

5Sa mergi la moscheea Nasir al-Molk din Shiraz denumita si „Moscheea Roz”, o cladire de o frumusete remarcabila, este probabil una dintre cele mai interesante vizite pe care le-ai putea face in Orientul Mijlociu.  Si asta pentru ca o data ce intri in lacasul de cult vei simti ca pasesti intr-un caleidoscop, jocurile de lumina si culoare oferind imagini uluitoare vizitatorilor acestui loc. Persia inca din cele mai vechi timpuri a stralucit la nivel de estetica orientala, daruind lumida6fd066199dedd2a892824f0a709f80i maestri ai artelor si fara indoiala ca insasi constructia acestei cladiri a cerut o munca gigantica. Din exterior moscheea din Shiraz poate arata banal, cu nimic mai presus de alte locuri de rugaciune ale lumii musulmane, totusi surpriza vine din interior, dimineata, o data ce ferestrele colorate sunt aNasir-al-Molk-Mosque-Shiraz-Iran-..-Photograph-by-Marjana-Zefrantinse de razele solare, daruind privitorilor un spectacol unic de curcubee. Structura moscheei a fost  gandita in asa fel incat soarele sa patrunda la orele diminetii in cladire, dupa amiaza fiind prea tarziu pentru a mai prinde puterea solara. Se crede ca  efectul luminii din orele diminetii este atat de puternic incat ii poate impresiona si indemna la rugaciune chiar si pe cei mai putin credinciosi. Un loc ce, cred eu, merita sa se afle-n fruntea listei destinatiilor de vizita in Orient.

Shirazul, o perla orientala

 

 

 

Publicat de

Arabica...taste of Orient

They call me Sheherezad because I'm crazy in love with Middle East and I write about its beautiful people, culture and traditions, since so many years! But at the end I'm not a story character, I'm just a Romanian girl, a writer and blogger, who has the chance to live in the beautiful city of Cairo and to visit some other charming destinations from the region, as well. Welcome to my blog, welcome to the world of Middle Eastern tales!

4 gânduri despre „Culorile Shirazului- Moscheea Nasir al-Molk”

  1. Frumoasa moschee. Acolo unde omului ii salta sufletul spre rugaciune este harul lui Dumnezeu bine intiparit. Din cele scrise de tine , aceasta moschee face parte din multele locatii unde Dumnezeu ne arata prezenta lui. ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s