Jeleu de rodii- metoda persana

Iata ca dupa o perioada de absenta in bucataria Orientului, ma intorc astazi printre rafturile virtuale ale blogului meu sa caut reteta perfecta pentru o dupa amiaza calduroasa de vara. O reteta care sa ne duca cu gandul la gradinile parfumate ale Persiei, unde in tril de privighetoare si miros de trandafiri sa facem popas de calatorie culinara. Si cum mereu suntem in cautare de nou,  o sa va intrebati probabil cu ce ne-am mai putea rasfata din dulciurile Orientului? Ei bine, propunerea mea culinara de asta4688-1_lzi arata cu degetul spre jeleul de rodii, preparat in stil persan. Un desert racoros si deloc dificil de pregatit!

Ingrediente: 1 pachet de gelatina (echivalentul a patru plicuri), 4 cesti de marime medie suc de rodii, 1 ceasca boabe de rodii, 2 linguri zahar (optional).

Metoda de preparare: Intr-un vas punem o ceasca de suc de rodii si cele patru plicuri de gelatina, dupa care amestecam si lasam de o parte. Intre timp celelalte trei cesti de suc le punem sa fiarba si cand sunt gata le adaugam usor peste amestecul din vas. In acest moment putem adauga si cele doua linguri de zahar daca dorim jeleul mai dulce. Personal nu prefer. Amestecam usor pana ne asiguram ca totul s-a dizolvat complet. Cand lichidul a ajuns la temperatura dorita turnam in vase, acoperim si il punem la frigider pentru cel putin patru ore. Cand este gata, ornam jeleul cu boabele de rodii si servim. Pofta buna!

Rasfat rubiniu

 

Anunțuri

4 gânduri despre „Jeleu de rodii- metoda persana

  1. Chiar un rasfat pare a fi. Este bine de incercat mai ales ca se gasesc si la noi rodii. Vara cand sunt caldurile cele mari cred ca este o binefacere ❗ Multumesc pentru deliciu cu rodii draga mea <3, pupici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s