Sekanjabin, bautura persana cu ghimbir

Da, e adevarat ca a698808 trecut nitica vreme de cand nu am mai atatat aromele bucatariei orientale, asa ca o reintoarcere victorioasa aici merita un toast. Si cu ce sa sarbatorim, daca nu cu o bautura magica, orientala, din fascinanta Persie? Si urmand vechiul si placutul nostru obicei, dragii mei, haideti sa ne „suflecam” manecele si sa pornim la a prepara Sekanhabin (pronuntat in unele regiuni Sekanjubin). Cum timpul e pretios insa, am cautat sa facem ceva rapid, care sa nu necesite multe ingrediente, dar sa se incadreze cu mandrie in categoria de bauturi orientale. Sa incepem!

De ce avem nevoie: 4 cesti zahar alb, 2 cani si jumatate apa, 1 ceasca otet de vin rosu sau alb, jumatate ceasca de ghimbir proaspat tocat

Cum se prepara: Fierbem apa si zaharul impreuna intr-un ibric mare, asteptand sa dea in clocot de vreo 2-3 ori. Cand siropul a fiert il turnam peste otet si ghimbirul tocat. Amestecam bine ingredientele si lasam sa se racoreasca la temperatura camerei. Cand bautura noastra s-a racit, strecuram ghimbirul si o data limpezita o pastram intr-o sticla sterilizata. Cum Sekanjabin este un sirop, trebuie tratat ca atare si amestecat, dupa gust, cu apa rece (la o ceasca de sirop, 4 de apa de regula) inainte de a fi servit, cu cuburi de gheata, lamaie ori menta. Sper sa va faca suficient de curiosi reteta incat sa o incercati si sa savurati oriunde v-ati afla, un strop din gustul Persiei. Pe curand!

Povesti persane si arome in pahare

6 gânduri despre „Sekanjabin, bautura persana cu ghimbir

  1. Cred ca este f. bun si racoros acest sirop dar persoanele care au probleme cu o gastrita sau ulcer nu cred ca o pot savura. Este bine sa se foloseasca si la noi pentru ca ghimbirul este recomandat si este folositor sanatatii si mai ales persoanelor cu cateva kg in plus, ajuta la slabire. 😛 Te pupic si multumesc pentru reteta, o voi face neaparat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s