Hummus, aperitiv oriental

Din nou in bucataria Orientului ne gasim, din nou cu chef de gatit! Cred ca ati auzit de pasta de hummus si Jordanian-Lebanese-Food-4-Lprobabil incercat macar ocazional. Ei bine daca la noi in tara nu se bucura de mare faima, in tarile arabe pasta de hummus este un aperitiv fara de care nu se concepe un pranz „ca la carte”. Vegetarienii pot prefera doar hummus pe langa o lipie delicioasa libaneza, fiind o crema foarte hranitoare, in compozitia sa. Sa trecem la treaba sa vedem cum facem acest minunat aperitiv, numit pe alocuri si „salata”.

De ce avem nevoie: 250 grame naut uscat, 1 lamaie, 150 ml pasta de  tahina, 2 catei de usturoi (daca preferati gustul), 3 linguri ulei masline, sare si piper alb.

Cum se face: Ca si alte „rude” ale fasolei, nautul trebuie bine inmuiat inainte de a trece la prepararea sa propriu zisa. Deci, il inmuiem cateva ore dupa care, pret de un ceas si jumatate, il fierbem la foc mediu, intr-un vas acoperit. Il scurgem, dar nu uitam sa pastram o parte din zeama in care s-a fiert, dupa care il pasam in blender sau il tocam fin. Pasta obtinuta o amestecam bine cu cea de tahina, zeama de lamaie si usturoiul tocat fin. Amestecand in continuu, adaugam uleiul de masline, si treptat din apa in care a fiert nautul, pana obtinem o crema fina dar consistenta. Potrivim de sare si piper, apoi decoram dupa preferinte. Este foarte gustos, se poate servi cu paine prajita dar si cu lipie arabeasca! Pofta buna!

Anunțuri

14 gânduri despre „Hummus, aperitiv oriental

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s