Salata de vinete arabeasca- baba ghanoush!

Iata ca astazi va intampinBaba-Ganoush din nou, cu drag, in bucataria orientala si nu pentru a va da o simpla reteta. Ci pentru a va spune o poveste! Caci e nedrept sa clasam „baba ghanoush” in seria salatelor cu vinete, atat timp cat ea are si o legenda in spate.  Povestea incepe in Orientul Mijlociu unde o tanara araboaica pregatea pentru batranul sau tata o mancare precum un piure de vinete, de aici si semnificatia denumirii: „baba ghanous”- „rasfatatul tata batran”. Se pare ca mancarea i-a cucerit pe toti arabii cu repeziciune, de aceea astazi nu exista masa traditionala fara sa aiba aceasta minunata salata in componenta sa, care poate fi consumata si ca atare. Si daca v-am facut curiosi, atunci sa vedem si cum se face!

De ce avem nevoie: 1-2 vinete mijlocii coapte pe jar, o jumatate ceapa mica, 2 rosii medii (optional), tahina, ulei de masline, un catel de usturoi, chimen (optional), sare, patrunjel tocat pentru decor.baba_ghanoush_jordan

Cum se face: vinetele le mixam cu ceapa, tahina, usturoiul, uleiul de masline, chimenul si sarea. Intr-un alt bol tocam cubulete rosiile. Pasta obtinuta in mixer o amestecam cu rosiile cubulete si o aranjam intr-un platou, potrivind-o de sare dupa gust. Se orneaza cu patrunjel tocat si se serveste rece, cu feliute de paine crocanta sau lipie arabeasca, insa localnicii o prefera ca garnitura pentru frigarui, carnea de miel pe gratar ori pui. Sper ca v-am convins. Pofta buna!

Bucate legendare

8 gânduri despre „Salata de vinete arabeasca- baba ghanoush!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s