Zari montane si natura afghana

Din zona kurda paAFGHAN-An elderly Afghan man sits outside his farm house as a bird flies nearby in Marjah, in Helmand provincesim mai adanc in miezul Asiei indreptandu-ne spre o tara fara iesire la mare: Afghanistanul. Cu o populatie de aproximativ 31 de milioane de locuitori, Afghanistanul se invecineaza la vest cu Iranul, in sud cu Pakistanul, la est cu Turkmenistan, Uzkebistan, la nord cu Tadjikistan si in estul extrem cu China. Capitala se afla la Kabul. Tot pe pamant afghan se afla si cea mai mare parte din Muntii Hindukush. Afghanistan inseamna „tara afghanilor” si a fost intemeiata la inceputul secolului al XIX-lea. Englezii au fost cei care au introdus primii denumirea de „tara afghana”, transformandu-se mai apoi in Afghanistan, denumire preluata si de afghani. Prin cuvantul afghan nu se intelege sensul de cetatean al acestei tari, ci face referire in special la poporul pastunilor. Desi considerata una dintre cele mai sarace tari ale lumii, natura afghana are curiozitatile sale, impartita fiind pe patru anotimpuri, cu veri secetoase si ierni extrem de reci. Imaginile de alaturi ne confirma acest lucru.

In inima Asiei

AFGHAN-Afghans feed pigeons at the Shrine of Hazrat Ali in Mazar-i-Sharif, northern AfghanistanPamir mountains of AfghanistanAFGHAN-Afghanistan from above (3)

 

Reclame

4 gânduri despre „Zari montane si natura afghana

  1. Acum inca nu au liniste, nu ma pricep la politici si nu cred ca scopul NATO a fost doar sa distruga celulele talibane dar macar dÎn Kandahar, România este a doua naţiune ca număr de militari care au dus drapelul tarii noastre pe acele meleaguri si am speranta ca a ajutat in bine prezenta lor acolo desi s-a soldat si cu pierdere de vieti. Au o situatie inca grea, si o sa fie tare greu sa se redreseze cat inca trebuie ajutati si sustinuti de straini.

  2. prima imagine… este absolut superba… un sulfet de om, departe privind… o pasare ce parca raspunde privirii lui, fara sa fie zarita…
    mi-ar place sa sofez pe drumul din ultima poza…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s