Kurdistan, pamantul florilor

beautiful-Kurdish-girlDespre Kurdistan probabil se stie ca numara vreo 40 de milioane de suflete si este un teritoriu impartit pe mai multe 6331560_f520tari: Irak, Iran, Turcia si Siria. Nu este un stat de sine statator, ci un teritoriu care gazduieste o natiune distincta prin limba, traditii si cultura de vecinii arabi, persani si turci. Ca religie, kurzii sunt musulmani de orientare sunita. Ceea ce trebuie stiut despre regiunea kurda pe langa ospitalitatea si prietenia care ii caracterizeaza pe oamenii locului fata de vizitatorii dornici de cunoastere, este ca tumblr_mhw4hiLHJ01r07vd4o1_500au un peisaj superb, diferit de regiunile desertice pe care probabil unii dintre noi ni le-am inchipui. Aici natura inseamna explozie de culoare, munti falnici, flori de-o frumusete rara, aer curat si pasuni verzi. Kurzii se ocupa in general cu cresterea animalelor si agricultura. In partea irakiana, Erbil este capitala regiunii, „un mic Dubai”, in opinia unora. Si daca v-am facut curiosi prin cele descrise mai sus, imaginile de aici nu fac decat sa intareasca ideea ca la o urmatoare vizita in Orientul Mijlociu Kurdistanul nu ar trebui ratat.

Batran kurd                                              Camp inflorit in regiunea kurda din Nordul Irakului

4Kurdistan - Land of Flowers34423161

 

 

 

 

Din frumusetile Orientului

Reclame

4 gânduri despre „Kurdistan, pamantul florilor

  1. ..am stat în zona Kirkuk, unde jumătate din populaţie era kurdă. Confirm ospitalitatea şi vrednicia kurzilor…de asemenea
    minunăţia priveliştilor montane la graniţa iraqiano-turcă.

  2. Saracii de ei, este un popor napastuit de vecini rai. Fiecare a tras o parte din tara catre ei. Pe undeva eu ii aseman cu noi care am fost vitregiti de vecinii nostri de cate un teritoriu dar macar pe noi ne-a binecuvantat Dumnezeu sa ramanem totusi cu tara noastra chiar de a fost ciopartita pe cand ei sunt bucati apartinatoare unei alte tari. Au si clima ca a noastra temperat continentala si de aceea au asa frumuseti de flori si zone frumoase, numai bune pentru turism. Multumesc pentru frumoasa postare. Pupici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s