„Soarele rosu al noptii”- Fragmente de capitole

Asa cum spuneam in postarea anterioara, mai jos am atasat cateva franturi din „Soarele rosu al noptii”, cartea pe care urmeaza s-o public in curand. Sper ca randurile urmatoare sa fie suficient de captivante incat sa va doriti s-o cititi in intregime.

Din confesiunile Ilonei Slava

„Linistea capatase culoare. Era albastra, cu miros de tamaie. Era linistea care te face sa intorci spatele lumii intregi, sa te retragi in singuratate. Linistea care iti creeaza somnolenta. Cateodata linistea poate fi de culoarea jarului si nu-ti aduce somn, dar astazi linistea avea culoarea pacii. Stateam ghemuita dupa tufele de cimbru salbatic sa vad cortegiul cum trece si incotro o vor lua. In spatele ceremoniei, siluetele muntilor se aratau visinii, caci soarele era la apus de acum. Asa isi incep ei ziua, cand soarele doarme…”

                                                                                               *

„Ei sunt puternici, se arata la apus si traiesc vesnic. Eu sunt perisabila si inca aici, din mila lor. Off, as vrea sa vad mai limpede cortegiul, s-o vad pe ea, sa ii vad zambetul de gheata care sigur o insoteste pana si aici, sa-i vad maretia secerata acum cand se credea eterna si de neinvins. Cat de mult imi doresc s-o vad pe aceasta femeie cu statut miselesc de regina, la pamant… Elena din neam de Bathory, cu obsesie de a dainui pe pamanturi transilvanene deasupra tuturor si mai ales, a celor care apar in amurg.  Prea multa liniste. Nu vad si nu aud pe nimeni. Doar pe dealuri siluetele negre si zvelte par sa ii tradeze pe fii reginei care fug in graba spre resedinta din padure. Am sa stau aici, tacuta si stearsa. Mereu pandind, mereu fugara dintr-o lume care trebuia sa fie si a mea… Numele meu e Ilona Slava, sunt sotia cea veche si netrebuincioasa a lui Vladimir Imperiati.”                                                                             

Ultima privire

Blanile cafenmy_sweet_vampire_by_anndr-d4rsa46ii, lupii mari si curajosi nu-si dorisera nicidecum lupta. Dar Elena se aciuase inca de vreo doua zile prin tabara, la nord de granita, pe teritoriul lor. Deci, nici vorba de incredere-n aceasta fiinta parsiva. Rareori se arata ea-n amiaza mare, iar lupii suri de padure, fratii mai mici ai Blanilor, n-o cunosteau pe aceasta. Ea rareori pleca la vanat si, in setea ei, sfasiase una dintre femeile taberei. Fara timp de ragaz, cinci caini suri atacara chipul nou si palid al ciudatei femei cu par ruginiu si, dupa vreo doua ceasuri de lupta, ea cazu prima. Cainii nu stiau cine era ea. La urma urmei ei niciodata nu parasisera tabara precum fratii mai mari, Blanile. Ea mai intai ii privi cu dispret, apoi cu vadita ura in ochii de culoarea mierii negre. Dadu sa se sprijine in coate, sa ii fixeze mai bine. Nu reusi. Se aseza la loc in tarana, pregatita sa impietreasca parca. “Nu s-a sfarsit…veti deveni pulbere,  sobolani de padure. Nici nu va imaginati pe cine ati rapus si ce va asteapta, haite mizere. Eu plec, dar las in urma furtuna !”      

Straina

Straina se aseza pe iarba, ostenita. Isi privi glezna insangerata si zambi amar. Parea sa evite raspunsul la intrebarea fetei, sau poate chiar nu auzise ce-o intrebase. “Nici eu nu s-ar putea spune ca sunt in siguranta pe domeniul Imperiatilor…as fi un pranz bun.” Acum pentru Lucia era clar ca se inselase in privinta strainei. Femeia nu era o amenintare. Ba avea chiar nevoie de ajutor, mai ales daca mai zabovea mult prin imprejurimi. Gandi ca putin sprijin din partea ei nu ar supara pe nimeni. “Poti merge cu mine. Un ceai si un bandaj la glezna ar fi binevenit. E in regula?” Femeia paru surprinsa de invitatie. Dadea impresia ca de mult timp cineva nu-si mai facuse griji pentru ea. Isi privi din nou glezna, apoi se ridica. “Ai tai nu vor fi de acord. Mai ales ca locul unde ne-am intalnit nu este tocmai pe unde si-ar dori ei ca tu sa umbli.”

To be continued…

 

14 gânduri despre „„Soarele rosu al noptii”- Fragmente de capitole

  1. Buna dimineata,draga mea! In linistea diminetii acesteia de Duminica, am trecut pragul blogului tau superb…
    O dimineata perfecta,o zi la fel de minunata,iar ce ne aferi este minunat!
    O zi cu binecuvantari dragi!

  2. frumusetea ta interioara razbate din spatele a ceea ce exprimi.pacat ca un pot sa fiu si eu la lansare…!felicitari !esti un privilegiu pentru toti cei care te cunosc!yo,tambien,estoy honorada!bessos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s