O universitate islamica ofera online educatie gratuita!

BILAL-PHILIPSDesi studiile universitare de cele mai multe ori reprezinta un efort financiar considerabil, o institutie s-a gandit sa rezolve si aceasta problema pentru doritorii de educatie superioara oferind studii gratuite! Islamic Online University nu intra in categoria de glume proaste pe care multi sarlatani pusi pe facut bani din umbra le promoveaza drept institutii serioase, oferind un certificat fara valoare ori disparand ca magarul in ceata o data ce banii le sunt virati in cont. Institutia este bazata pe studii la distanta prin intermediul internetului si este condusa de Dr. Abu Ameenah Bilal Philips, o personalitate internationala in materie de studii islamice, care nu a inceput peste noapte misiunea sa de a prezenta lumii Islamul. Nascut in 1946 in Kingston, Jamaica, dintr-o familie de profesori crestini, bunicul sau fiind un reputat invatator al Bibliei. Dr. Bilal s-a 410257791_640convertit la Islam in 1972, absolvind Universitatea din Medina si obtinand Master in Teologia Islamica de la Universitatea King Saud din Riyadh. La inceputul anilor ’90 profesorul a obtinut diploma de doctorat in Teologie Islamica la Universitatea din Wales, fiind decis mai tarziu ca el insusi sa fie promotorul educatiei islamice in lume, fara nici un beneficiu material. Primul proiect a prins contur in 1994 cand doctorul a deschis un Centru de Informare Islamica, acum cunoscut ca Descopera Islamul (Discover Islam ) in Dubai, Emiratele Arabe Unite, pe care continua sa-l conduca si astazi. In 2001 a deschis Universitatea Islamica Online (The Islamic Online University) oferind cateva cursuri de scurta curata. Dupa o perioada de pauza, in 2007 din Qatar, doctorul Bilal a venit cu o mai larga oferta de cursuri online, gratuite. Astazi insa, Universitatea bazata in Qatar, tara de resedinta a decanului, ofera doua programe: Bachelor of Arts in Islamic Studies si Diploma in Islamic Studies. Daca programul de Diploma se poate incepe oricand si este complet gratuit (diploma se poate obtine dupa completarea celor 24 de certificate de studiu), cel de Bachelor se incepe primavara-toamna, facand dovada studiilor liceale. In unele tari 158131_1657408397381_1657382676738_51527_1407_npotente economic pentru Bachelor se asteapta trimestrial o plata simbolica de ordinul zecilor de dolari, in vreme ce tarile defavorizate sunt scutite de aceasta. Universitatea este recunoscuta la nivel global si acreditata oficial de Ministerul Invatamantului Superior al Somaliei, in parteneriat cu Universitas Muhammadiyah Sukabumi si Gollis University. Examenul final se sustine la centrele acreditate care de regula sunt moschei ori Institute Islamice din tari arabe precum Egipt, Arabia Saudita, Qatar, Emirate, dar puncte de examinare exista si-n alte tari din Europa, America, Asia ori Australia. Pe viitor, Universitatea Islamica planuieste sa lanseze si un program de Master pentru generatia de studenti actuala care se pregateste de absolvirea studiilor.

Islam as a mission

8 gânduri despre „O universitate islamica ofera online educatie gratuita!

  1. Draga mea, iti las aici felicitarile pentru onomastica ta pentru ca nu mai este acea pagina unde ne mai spuneam una alta. Ma ierti si daca stergi nu ma supar. Te pup si-ti doresc tot binele din lume, sa-ti satisfaci toate dorintele, Dumnezeu sa te binecuvinteze cu multa sanatate, iubire si reusite.

    Ca un comentariu la postarea ta, nu pot decat sa-l felicit pe acest domn, sa-i urez succes in ceea ce face si Dumnezeu sa-l rasplateasca pentru ca ajuta multi tineri care-si doresc sa studieze insa nu au posibilitate.

    1. Multumesc pentru ganturile bune, draga mea. Dumnezeu sa te aiba in paza si pe tine si numai bine alaturi de cei iubiti. Cu privire la acest domn, da, si eu apreciez efortul lui, intr-o lume plina de hoti care-si doresc sa se imbogateasca de pe urma naivitatii unora.

  2. La multi ani,scumpa mea! Sa fii binecuvantata cu sanatate,liniste,armonie si intelegere de cel de SUS , alaturi de cei dragi tie!
    imi pare rau ca ai renuntat la pagina noastra… Dar tu stii mai bine de ce.. :P: Noapte buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s