Ospitalitate kuweitiana- ceai cu cardamom!

tea_with_buksom___a_cookie_like_treat_ezrEste pentru prima oara cand incercam o reteta specifica Kuweitului si trebuie stiut ca si aici ceaiul joaca un rol important la capitolul ospitalitate. Iar daca in decorul bucatariei orientale intra si aromatul cardamom, reteta va fi cu siguranta o reusita la intalnirile cu cei dragi. De ce avem nevoie sa bem un ceai exact ca in Kuweit gasim chiar aici.images

Ingrediente: 1 1/2 cesti de apa, 2 pastai de cardamom (bucati), sofran pudra (cat se prinde in varful degetelor), 2 plicuri de ceai, 1 lingura de zahar (optional).

Modalitate de preparare: Apa, sofranul si cardamomul le punem intr-un ibric. Acoperim si vreme de cateva minute lasam totul sa fiarba la foc scazut. Inainte de servire adaugam pliculetele de ceai, dar pentru cine prefera ceaiul puternic pliculetele vor fi lasate cateva minute pana sa fie servit, pana isi lasa intreaga aroma in apa. Indulcim cu zahar. Acest tip de ceai este nelipsit in casele din Kuweit si pentru cine are ocazia sa viziteze o familie de localnici, cu siguranta nu trebuie ratata ocazia sa il incerce.

A trip to Kuwait

6 gânduri despre „Ospitalitate kuweitiana- ceai cu cardamom!

  1. Despre cardamon sau hel, am aflat intamplator, acum peste 20 de ani cand un prieten ne-a servit cu o cafea careia i-a dat aroma cu cateva bobite macinate primite de la cine mai stie. Din acel moment nu i-am mai uitat aroma.
    Acum cumparam intotdeauna cardamon si ii dam o aroma speciala, cafelei pe care o bem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s