Algeria in imagini de demult

Berberii 3b39444rde pe pamantul Algeriei au cunoscut de-a lungul timpului ocupatia straina a multor popoare. Dupa fenicieni (1000 i. Hr) au urmat romanii (200 i. Hr), insa sosirea arabilor in secolul al VIII-lea a avut cu siguranta un mare impact asupra limbii, culturii si religiei algeriene. In istoria moderna, sub pretextul unei ofense aduse consulului lor, armata franceza a invadat in 1830 teritoriile de aici, care desi cu abilitate au fost aparate de emirul Abd el-Kader, in 1900 au cazut sub stapanirea Frantei. Pe langa francezi cei care si-au lasat amprenta pe Algeria de astazi au fost italienii, spaniolii si maltezii care au vazut in coasta algeriana si orasele bogate ale tarii prilej2499593264_07a42437ef_b de acaparare. Desi in prezent limba oficiala a Algeriei este araba si berbera (tamazight), franceza este si ea folosita mai ales in administratie si cunoscuta tuturor. Cel mai important oras este capitala Alger (1,519,570 locuitori) pe cand populatia totala numara aproximativ 35,423,000 de oameni. Actualul presedinte este Abdelaziz Bouteflika iar sistemul politic adoptat aici este cel de republica islamica. Astazi facem insa o intoarcere in timp, atunci cand tehnologia conta mai putin in societate si cand fotografiile alb-negru surprindeau imagini exotice pentru magazinele pariziene care publicau o viata prea putin cunoscuta europenilor.

algeria-powder-magazine-at-algiers-after-the-late-explosion-old-print-1845-142400-p15181295-djema-sah-ridj-old-view-algeria-created-by-duhousset-published-on-le-tour-du-monde-paris-1867algeria-residence-of-emperor-algiers-old-print-1865-97257-p

 

 

 

 

North african history

Reclame

8 gânduri despre „Algeria in imagini de demult

  1. Ca orice tara si Algeria a avut perioada ei de framantare. Nu cunosc prea multe despre aceasta tara drept pentru care am salutat initiativa ta de a ne spune cate ceva despre ea. Putin am trait o apropiere prin unul din scriitorii acestei tari, laureat al premiului Nobel Albert Camus. Saracia lui materiala care l-a transformat intr-un luptator cu viata , filozofia lui m-au atras desi cam nihilista dar m-am straduit sa inteleg viata si din acest punct al lui de vedere.

  2. O adevarata lectie de istorie.Istoria umanitatii a fost tot timpul plina de framintari.Incredibil sau nu aceste timpuri grele(razboaie epidemii etc) au dus la dezvoltarea omenirii.Eu sunt adeptul unei idei care nu imi da pace.Planeta noastra e una singura,apartine tuturor,dar putem convietui fara a fi nevoie de a ne asupri unii pe altii.Idea umanitatii este cea de a domina universul dar cum poate fi aceasta ideea realizabila cind noi nu reusim sa dominam latura obscura a gindirii noastre.Nu stiu, ideea de a °avea° de a poseda se afla la baza comportamentului nostru distrugator.Ps: un post de nota 10.

  3. Multumesc Mihaela de aceste informatii care pentru mine sunt interesante. Lacomia statelor vecine le-a ingreunat dezvoltarea economica. Intre-un timp de 115 ani cati au vrut sa puna stapanire pe aceasta tara, desi, ca populatie, numeric vorbind sunt mult mai multi decat in tara mea. pacat ca au trebuit sa suporte toate acestea. Asa este pe aceasta planeta avem loc toti, dar ce ne facem cu cei care vor sa acapareze totul. Sunt foarte suparata pe francezi, ultimele evenimente m-au indignat foarte tare. Fiecare poate se creada de doreste, noi toti suntem creati de Unul Dumnezeu, ma mir cum de nu-i fac caricatura si lui Dumnezeu. Te pup, sanatate multa iti doresc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s