Despre vise in Crestinism si Islam

dreamingDe mica am avut o imaginatie bogata, si probabil ca asta s-a reflectat si in visele urate avute de mine in timpul noptilor. Mi-ar trebui pagini intregi sa povestesc despre acestea, imi explic doar ca se intampla din cauza filmelor horror a caror fana eram. Dar ce spun religiile lumii despre vise, religiile care au puterea de a strange mase de oameni in credinta fata de Dumnezeu?

Crestinismul: Sa nu credeti in vise! Sa nu credeti in vedenii! Daca crezi in vise si ai venit la mine sa te spovaduiesc, eu te opresc direct trei ani de la Sfanta Impartasanie. Cine ti-a spus sa crezi in vise? Nu auzi ce spune Sfanta Scriptura? Ia cauta in Cartea Intelepciunii lui Isus fiul lui Sirah, la capitolul 34: “Precum este cel ce alearga dupa vant si vrea sa prinda umbra sa, asa este omul care crede in vise. Ca pe multi visele i-au inselat si au cazut cei care au nadajduit in vise.” (Preotul Cleopa- interpretareaviselor.com)

Islamul: Profetul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) a spus ca un vis frumos vine de la Allah, iar un cosmar vine de la diavol. Asadar, daca cineva viseaza ceva frumos, sa-l spuna numai celor dragi lui si daca a avut un cosmar sa urmeze urmatoarele: 

1. scuipa (simbolic) in stanga ta de trei ori – spune “‘Ea’udzu billahi min ash-sheitahi-r-ragim ua min sharrihaa”, adica “Caut adapost la Allah de Satana si de raul vazut”

2. Nu-l povesti nimanui

3. Ridica-te si te roaga daca asa ti-e voia

4.  Intoarce-te si dormi pe partea opusa celei anterioare (lumea-islamica.com)

Lesne vedem ca ambele religii recomanda precautie in privinta viselor, insa interesant este ca numarul interpretilor de vise si a celor care le cer serviciile creste pe zi ce trece, totul din dorinta de cunoastere a viitorului. Multi se lasa prinsi in goana de ghicire a destinului, uitand ca singurul care are putere asupra noastra, a tuturor, este doar Atotputernicul Dumnezeu.

Slabiciunea umana

Reclame

4 gânduri despre „Despre vise in Crestinism si Islam

  1. Visele vin din subconstient. Acolo inmagazinam tot ce ne-a impresionat placut sau neplacut. Se intampla uneori sa fie si niste prevestitoare a ceva ce se va intampla dar nu mereu se adevereste. Din punct de vedere al religiilor cea islamica mi se pare mai obiectiva. Dupa parerea mea cu cat interzici omului mai mult cu atat el tocmai pe dos face 😀 Curiozitatea impinge pe f. multi sa interpreteze visele mai mult din ignoranta pentru ca asa cum ai spus si tu totul sta in puterea lui Dumnezeu iar oamenii sa caute mai putin in locuri stapanite de diavol si mai mult in ce-i place Domnului.

  2. sunt vise care se implinesc….care isi gasesc relevanta in anumite momente ale zilei,…vise pe care le uitam si care devin reale farasa ne dam seama…..Dumnezeu a inchis intr-o lume de mister aceasta forma de a calatori peste tot si nicaieri…nu cred ca in rastalmacitoarele de vise….cred in Dumnezeu si in protectia Sa asupra psihicului uman.nu cred in traditii si in anumite ritualuri care trebuiesc implinite fiindca Dumnezeu este suveran.rugaciunea dupa un cosmar este cel mai bun medicament….ca si multumirea catre El,dealtfel,atunci cand ne deschide granitele necunoscutului printr-un vis sublim….!cati dintre noi nu ne-am visat zburand?e o senzatie indescriptibila…!va doresc doar vise placute tuturor si indeosebi dvs,autoarea acestui interesant subiect!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s