Kabsa, „hitul” bucatariei saudite

Revin cu o noua reteta aici, la sectiunea dedicata bucatariei lOrientului, si ma intreb cum de am omis sa postez metoda de preparare a kabsei, cea mai celebra mancare saudita, pe care nu ai cum sa o ratezi daca te afli in regat. Cum noi, romanii, nu ne putem inchipui o masa traditionala fara branza, mamaliguta si sarmale, cam asa este si kabsa la sauditi si popoarele invecinate. Trebuie stiut ca ingrediente precum orezul de o calitate superioara, condimentele alese cu grija, si nu orice fel de carne (recomandabil berbecut), joaca un rol foarte important in prepararea acestei delicioase mancari arabesti.

Avem nevoie de: orez, 4-5 bucati carne de berbecut, ulei de masline, scortisoara, cuisoare, ghimbir, frunze de dafin, nucsoara, sare, piper si optional, migdale, alune, stafide.

Mod de preparare: Carnea de berbecut se condimenteaza cu sare, piper si ghimbir lasandu-se la fiert intr-un vas de lut vreme de 4 ore, pana cand observam ca aceasta se desprinde cu usurinta de pe os. Intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline se pun condimentele si orezul, lasandu-se la calit. Din supa de berbecut se adauga o ceasca peste orez pentru a fierbe in totalitate. O data ce orezul este gata, scoatem bucatile de berbecut din vas si le asezam deasupra acestuia, acoperind pentru cateva minute. Pentru un plus de savoare autentica, peste orez se presara migdale, alune si stafide.

Old arabian recipes

4ysohed

(sauditi servind din traditionala kabsa)

Anunțuri

2 gânduri despre “Kabsa, „hitul” bucatariei saudite

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s