„Miss-urile” Iranului de altadata

Ca in Iran nutaraneh_keysar_t este ca-n Las Vegas ca stil de viata, nu surprinde pe nimeni. Ca fustele scurte si parul in vant nu-si prea gasesc nici ele locul pe aici, iarasi nu este un secret. Ce ar putea sa ii uimeasca insa pe multi, este ca mamele tinerelor din prezentul Iran erau de departe mult mai libertine in moda, ca erau adeptele traiului occidental, iar ca hijabul si chadorul pareau a fi necunoscute lor, atunci cand isi faceau aparitia in public. Site-ul perstimes.com ne-o prezinta pe Taraneh Keysar, castigatoarea Miss Iran 1978, la doar un an inainte ca Revolutia Islamica din ’79 sa schimbe total stilul de viata si cel vestimentar al partii feminine din societatea iraniana. Spre deosebire de anii ’60-’70, astazi tinerele din Iran trebuie sa respecte reguli stricte in materie de imbracaminte, purtarea valului pe cap fiind obligatorie, iar piesele vestimentare care ascund formele corpului fiind o cerinta la iesirea in public.

Tinerele din Iran, astazi:

social-network-girls-iran-44 (chiar si sub val, iraniencele sunt considerate femei cochete, castigandu-si reputatia de unele dintre cele mai frumoase femei din Orient).

 

 

 

 

Princesses of Persia

7 gânduri despre „„Miss-urile” Iranului de altadata

  1. Mare pacat. Ce infloritor si frumos era in Iran pe vremea aceea, dar unii au considerat ca e mai bine sa aduca Iranul inapoi. Acum se preocupa sub alta forma de a destabiliza si a strica relatiile dintre lumea araba si occident. E mai usor de manipulat popoarele sub aceasta forma si sa se foloseasca de punctele lor slabe ca sa poata lovi in omenire. Oricum, femeile nu se lasa si indiferent cum ele tot reusesc sa fie cochete si sa-si arate frumusetea cu care D-zeu le-a inzestrat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s