Salata de cruditati „ca la marocani”

Astazi incercam o salata usoara, ideala de consumat dupa mesele greoaie specifice sarbatorilor, atunci cand carnea abunda in meniul nostru. Nu avem nevoie de ingrediente prea sofisticate pentru a pune pe masa o gustare carrot-beet-salad-dtipica magrebienilor, in special a celor din Maroc, asa ca in opinia mea urmatoarea reteta este usor de preparat.

De ce avem nevoie: 2 cesti morcovi rasi, 1 ceasca sfecla rasa, 1/2 ceasca stafide, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, 1/4 lingurita chimen macinat, 1/4 lingurita scortisoara, sare, 1 varf de cutit ardei rosu, 2 linguri suc de lamaie, 2 lingurite miere, 2 linguri de menta proaspata si tocata.

Cum se face: Morcovii rasi ii asezam intr-un bol de marime medie. Sfecla o punem intr-o sita si o trecem printr-un jet de apa rece, dupa care o uscam cu un prosop de hartie. Adaugam sfecla peste morcovi, dupa care punem si stafidele. Amestecam ingredientele usor si trecem la prepararea sosului. Intr-un castron  mic amestecam boia de ardei, chimenul, scoartisoara, sarea si ardeiul rosu. Adaugam sucul de lamaie si miere dupa care amestecam pana se omogenizeaza. Stropim legumele din bol cu dressingul obtinut si lasam o ora inainte de servire, fie la temperatura camerei, fie in frigider, pentru a permite imbinarea aromelor.  Inainte sa o aducem pe masa, ornam cu menta proaspata.

Invitation to Morroco 

2 gânduri despre „Salata de cruditati „ca la marocani”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s