Egiptul fierbe in a patra zi de proteste!

Dupa fai2013-06-30T140624Z_1_CBRE95T136R00_RTROPTP_2_CNEWS-US-EGYPT-PROTESTSmoasa zi de 30 iunie in care au anuntat cu mic cu mare ca vor iesi in strada pentru a schimba un presedinte cu o evolutie dezamagitoare, astazi egiptenii se arata si mai infocati in dorinta de a-l face pe Mohamed Morsi sa paraseasca pozitia de lider al tarii. Astfel Cairo, cea mai mare capitala araba, este acum in mare forfota la fiecare colt de strada, insa nici Alexandria, al doilea oras ca importanta al tarii, nu se lasa mai prejos in demonstratiile anti Guvern. Asta pentru ca cei mai multi dintre ei cred ca revolutia de la 25 ianuarie 2011 si victimele cazute in strada atunci ar fi trebuit sa fie suficient pentru ca noua putere sa incerce rezolvarea situatiei economice, care dimpotriva, a suferit o deteriorare comparativ cu era lui Hosny Mubarak, un presedinte deja regretat de multi. Ce denunta protestatarii? Cei care in acest moment se afla in strada cred ca Mohamed Morsi s-a indepartat de la obiectivele revolutiei din 2011, concentrandu-se pe interesele Fratiei Musulmane, organizatie care l-a sustinut pe acesta in cursa prezidentiala. Multi cred ca protectia Armatei alaturi de Abdel Fattah Al-Sissi, seful Statului Major, este o buna optiune pentru urmatoarea perioada. Pe de alta parte sustinatorii actualului presedinte, declara ca nu vor ceda usor si ca vor lupta pana in ultimul moment pentru cauza lor. Ca efect asupra vietii zilnice cairote, companiile au incetat lucrul, magazinele si cafenelele au fost inchise, in timp ce marele oras este survolat de elicoptere ale politiei. Ultimatumul de 48 de ore in care presedintele Mohamed Morsi ar trebui sa paraseasca functia de lider al Republicii Arabe Egipt expira in cateva minute. Cu steaguri in mana, in acest moment egiptenii asteapta marele final, sperand ca saptamana care vine sa poata intampina postul Ramadanului in liniste, alaturi de familiile lor.

Voice of Egypt

generalul Abdel Fattah al-SissiCiteste mai mult: adev.ro/mpbitc
generalul Abdel Fattah al-SissiCiteste mai mult: adev.ro/mpbitc
Abdel Fattah al-Sissi, şeful Statului MajorCiteste mai mult: adev.ro/mpbitc
Abdel Fattah al-Sissi, şeful Statului MajorCiteste mai mult: adev.ro/mpbitcseful Statului Major in acest moment este o buna alegerePe de alta parte sustinatorii lui Morsi declara ca nu vor inceta sa isi sustina alesul, si „ca se vor bate pana la sfarsit inainte de a cadea”.

4 gânduri despre „Egiptul fierbe in a patra zi de proteste!

  1. D-zeu sa fie alaturi de toate popoarele care-si vor dreptatea si libertatea. Macar Egiptul sa reuseasca ca la noi nu stiu ce speranta sa mai avem, suntem deja ca si o colonie.

  2. Buna dimineata,Mihaela!
    Nu-i refuza nici o sansa prieteniei ! Noi ,oamenii, alegem prea mult rational si prea putin cu inima , alegem prea mult cu ochii si prea putin cu sufletul… Niciodată nu se stie ce are un om de oferit !
    De multe ori, oameni care par a avea cel mai putin de oferit, au în suflete cele mai nebănuite comori .
    O zi de marti cu vara in suflet si cu multa dragoste,iubire si senin! Te imbratisez cu drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s