Desert „de zile mari”: Kunafa saudita!

A trecut ceva vreme dDSC_0342e cand nu ne-am mai rasfatat cu un dulce oriental, asa ca astazi vom invata sa preparam in stil saudit unul dintre cele mai populare deserturi orientale: kunafa. Eu prima oara am incercat kunafa in toata splendoarea ei, la o masa de Ramadan, si pot spune ca nu as putea sa o compar cu vreun dulce de-al nostru ca sa va faceti o idee, tot ce stiu este ca se bucura de o mare popularitate in tarile arabe, blatul fiind facut dintr-un soi de fidea fina, dupa o reteta aparte. Daca va plac dulciurile arabesti, nu ezitati sa o gustati, sau de ce nu, sa o preparati, „echipandu-va” cu cele necesare de la un magazin de profil. Reteta o avem alaturi, iar pasii de urmat nu sunt complicati.

Avem nevoie de: 1/2 kg kunafa, 200 gr unt topit, 4 banane taiate felii, o jumatate de lingurita cardamon, 1 lingura de zahar

Cum se face: separam cu grija kunafa si o amestecam cu untul topit. Jumatate din compozitie o punem in tava, dupa care adaugam bananele deasupra. Cea de-a doua jumatate din compozitia de kunafa se aseaza peste banane. Coacem la cuptor cu atentie, pana cand desertul este de un maroniu placut. Servim cu sirop de zahar (ori miere) si fistic tocat. In Orientul Mijlociu acest dulce se gaseste in diferite forme, o alta varianta indragita fiind combinatia de kunafa cu mango si frisca.

Din retetele lumii

6 gânduri despre „Desert „de zile mari”: Kunafa saudita!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s