Omanezii isi trateaza bolile cu tamaie!

In religiile lu106164238_351mii tamaia simbolizeaza curatenie, smerenie, moment de ragaz in fata Divinitatii. In lumea araba insa, tamaia ia si forma de leac pentru vindecarea de infectii ale cailor respiratorii ori ale bolilor de stomac. Cel putin asa sustin vanzatorii de tamaie din sultanatul Oman, care cred ca acest lucru este posibil, daca tamaia este dizolvata in apa si bauta, ori daca este incinsa pe carbuni iar mirosul produs este inhalat. De asemenea, in medicina naturista orientala, boabele galbui rosietice de tamaie sunt  folosite si drept fortifiante ale psihicului. In medicina naturista clasica europeana, tamaia a fost folosita pentru alinarea durerilor reumatice pana la mijlocul secolului al XIX-ea, insa medicina moderna pare a o reimbratisa, in prezent cercetandu-se efectul ei benefic in terapia cancerului. Orientalii colecteaza tamaia la sfarsitul lunii martie- inceputul lunii aprilie. Cu mai multe lunii inainte, crengile unor arbusti din muntii Omanului si ai Yemenului sunt taiate aproape de tulpina. Dupa trei saptamani, de la radacinile crengilor taiate in acest mod se poate obtine tamaie de cea mai buna calitate. Cantitatea de tamaie colectata de la fiecare copac variaza de la trei pana la zece kilograme si este influentata de vechimea, grosimea si starea copacului. Un copac poate fi explorat pana la patru ani, dupa care necesita o pauza de mai multi ani.

Leacuri din vechime

2 gânduri despre „Omanezii isi trateaza bolile cu tamaie!

  1. Asa este, toate religiile lumii folosesc tamaia. Este si un mijloc de a indeparta duhurile rele tocmai datorita a ceea ce reprezinta ea : curatenie. Se intampla , ca la biserica unele persoane sa nu suporte parfumul tamaii , li se face rau. Batranii spuneau ca celor ce li se face rau de la aroma tamaiei au ceva necurat in ei. Imi aduc aminte ca in copilarie auzeam ca unele persoane foloseau tamaia la tratarea durerilor de dinti, masele insa cand am crescut am citit ca nu este bun acest tratament deoarece pana la urma duce la caderea lor. Nu am stiut de acest arbore de unde se colecteaza tamaia stiu doar ca sunt si ele pe categorii unele sunt de un galben chihlimbar iar unele mai negricioase care au si fumul de la ardere mai innecacios.

    1. Da, arborele acesta se gaseste in Peninsula Arabica, indeosebi in muntii Omanului si ai Yemenului. Se intampla sa fie si oameni care considera mirosul tamaii ca fiind unul greoi, dar mie personal, imi place.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s