Dulce pakistanez: Raseele Gulab Jamun!

In Arabia Sauraseele-gulab-jamundita am avut ocazia sa gust din dulciurile pakistaneze si trebuie sa va spun ca sunt altceva decat ce stiam eu pana atunci. E interesant cum, desi la o aruncatura de bat de Egipt, in Arabia Saudita se simte ca esti pe continentul Asiei, lasand in urma taramul african. Regatul saudit gazduieste si bucatariile altor popoare, iar daca timpul iti permite, este si pacat sa nu explorezi delicatesele asiatice. Revenind la desertul nostru, imi amintesc ca o data invitata la o familie pakistaneza, Raseele Gulab Jamun trona pe masuta din living. Dar cum si noi am „prins” reteta, probabil ca de acum ar trebui sa troneze si pe mesele noastre.

De ce avem nevoie: 1/2- 2 cani de zahar, 1 cana de apa, 1 lingurita praf de cardamon, 3/4 cani faina, 1/2- 2 lapte praf, 1 lingurita praf de copt, 1/2 frisca vegetala

Cum se face: zaharul si apa le fierbem impreuna intr-o oala, amestecand continuu, avand grija sa dizolvam tot zaharul, apoi indepartam siropul de pe foc. Restul ingredientelor se mixeaza bine, iar din aluat formam bilute medii. Acestea se prajesc in tigaie, la foc mic, pana se rumenesc frumos. O data scoase din tigaie, se „imbaiaza” in siropul de zahar si se pot servi atat fierbinti cat si reci. Un desert menit sa starneasca pofta oricui, dar mai ales, de dificultate scazuta.

Deserturi aurii

Anunțuri

6 gânduri despre „Dulce pakistanez: Raseele Gulab Jamun!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s