Femeia in fascinanta Indie

AS-00-96-37-csAuzisem pe cineva, mai demult, ca femeile indiene nu ar fi frumoase. Daca ar fi sa le comparam cu eroinele filmelor de la Bollywood, probabil ca asa este, insa frumusetea are atat de multe sensuri… Frumusetea o poti ghici in spatele naturaletii, al gesturilor marunte, pe care o femeie nu le planuieste pentru a-i impresiona pe cei care o analizeaza, frumusetea poate veni din sclipirea unor ochi negri, sinceri si prietenosi. Femeia obisnuita de pe strazile Indiei e frumoasa pentru ca nu incearca a smulge admiratia celor din jur, ea e un exemplu de simplitate si generozitate, fiind preocupata de a-si pune familia pe primul loc. Ca si la alte popoare orientale, ea invata de mica sa fie sotie devotata, mama iubitoare, sora si fiica afectuoasa.

Femeia indiana nu exista ca personalitate separata de membrii familiei, in India relatia intre oameni, rude siindian_paintings_22 comunitate sunt mai importante decat individul in sine. India e o tara in care barbatii iau deciziile majore iar femeile tac si indura. De multe ori ele sunt cele care renunta si se adapteaza, lucru foarte diferit in atitudinea femeii occidentale. Insa in mod ironic, aici femeia este Dumnezeu, zeitatea adorata cu mii de nume. Si totusi, in spatele acestei simplitati si generozitati fata de cei din jur, femeia indiana, prin misterul si atitudinea sa, a fost sursa de inspiratie pentru pictori. Ea apare cu zambet larg, ochi enigmatici, in traditionalul sari de un rosu aprins, care o invaluie in farmec si traditionalism, mai ceva ca o rochie de designer. Si atunci ma intreb: noua cat ne trebuie sa fim cu adevarat frumoase? Cand ar trebui sa „lepadam” ambalajul superficialitatii si sa incepem sa fim cu adevarat frumoase? Cum ar intelege aceasta frumusete „dependentele” de botox si silicon? Greu de aflat.

Frumusetea vine din lucruri simple

Reclame

5 gânduri despre „Femeia in fascinanta Indie

  1. a fi frumoasa ,consider ca pe langa frumusetea kipului ar trebui sa fi frumos si-n suflet asta ar da frumusetea exterioara ,dupa parerea mea ,probabil ca unde mi-au placut filmele indiene ,eu le-am vazut frumoase si in suflet ,fata de cele occidentale

    1. Au o alta cultura si educatie, probabil de aceea. Sigur ca actritele de la Bollywood nu sunt aceleasi cu femeile obisnuite ale Indiei, dar in general, atat in filme cat si in viata de zi cu zi, sunt niste reguli care trebuiesc respectate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s