Sapunul de Alep, aurul verde al Siriei

shakespeare_28.pngALEPssoap_picSapunul de Alep este cunoscut ca cel mai vechi sapun din lume. Metodele de preparare sunt transmise din generatie in generatie de catre maestrii sapunari sirieni din orasul Alep. Acest oras se afla in nord vestul Siriei si este renumit pentru souk-urile acoperite, pentru citadela care inalta maret orasul si bineinteles pentru traditionalele sapunuri de Alep. Din 1986 centru orasului a fost decretat patrimoniu mondial de catre UNESCO. Orasul Alep a trecut prin numeroase dificultati de-a lungul istoriei. Ravnit pentru pozitia sa geografica foarte strategica si prosperitatea sa comerciala, Alep a fost de foarte multe ori distrus, incendiat si reconstruit. 3041400655_1d0e9ae4e2Sapunul a fost creat aici cu circa 2000 de ani i. Hr, iar reteta originala a ramas aproape aceeasi de 4000 de ani: ulei de masline, ulei de dafin si soda (sau cenusa de Salicornia). Obiectivul epocii era gasirea unui remediu contra problemelor pielii. De cativa ani acest sapun este prescris de catre medici ca tratament alternativ pentru probleme ale pielii precum eczema, acneea sau psoriazis-ul.

aleppo_laurel_soapIn compozitia actuala a sapunului gasim ulei de masline, ulei de dafin, apa purificata si hidroxid de sodiu care se neutralizeaza complet in procesul de saponificare. Se recomanda pentru igienizarea pielii de orice tip,pentru pielea uscata, fragila, sensibila, acnee, piele congestionata, eczeme, psoriazis, dermatite, spalarea parului.

Rasfat traditional

Anunțuri

10 gânduri despre „Sapunul de Alep, aurul verde al Siriei

  1. la preparat ar aduce cu sapunul nostru de casa ,dar ca aspect se gasea pe vremuri la noi sapunul CHEIA care avea asa ceva un imprimeu si mirosea f. frumos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s