Hijabul astazi! Stil si religiozitate

dubai-abaya-2012Ca este de religie iudaica, crestina sau musulmana, femeii credincioase i s-a cerut dintotdeauna sa isi acopere parul, prioritate avand frumusetea spirituala si nu cea trupeasca. In Islam, ce  acopera parul unei femei se numeste hijab, si de multe ori cuvantul este inlocuit cu termenul de val islamic. Fiind o religie imbratisata de numeroase popoare, purtarea hijabului a fost deseori influentata atat de cultura si traditiile fiecarei tari in parte cat si de posibilitatile materiale ori gradul de religiozite al femeii in cauza. Cele care pun accent pe culori sobre, care sa nu atraga privirile din jur, sunt de regula persoane  varstnice ori foarte religioase. Acest gen de hijab este intalnit in tari cu populatie majoritar musulmana din lumea araba si Orientul Mijlociu, dar foarte probabil il putem gasi si in zone mai indepartate ale Asiei precum Indonezia ori Malaezia. In imaginile alaturate avem purtatoare de hijab cu diferite stiluri specifice Emiratelor, Egiptului, Iranului si Turciei.

59130590-hijab-fashionDress-Code-of-Irani-WomenHijab-e1322767888252

 

 

 

 

 

Moda privita altfel

Anunțuri

6 gânduri despre „Hijabul astazi! Stil si religiozitate

  1. Bun gasit,draga mea! cat despre volul islamic,am citit undeva cum ca el este mentionat ca purtare obligatorie in Biblie de cate Sf Paul…asa este?!
    Acum ,lumea s-a modernizat si nu prea mai poarta val….,iar la noi in Romania,doar la intrarea in biserica ne acoperim parul,dar si aici multe nu pfac!?
    Se pare ca e curios pentru cineva din Romania sa se preocupe si chiar sa scrie despre asa ceva… si tu o faci cu multa pricepere! Felicitari!

    1. Draga mea iti multumesc. Societatea araba are un nivel de religiozitate mai ridicat, dar depinde si aici de la tara la tara. Noi, romanii suntem totusi o tara religioasa imi place sa cred, fie ca ne punem valul doar in Biserica.

  2. Buna, draga Mihaela! Tare mult imi plac articolele tale, iti urmaresc cu interes articolele publicate! Fiindca am citit intr-un articol faptul ca tu locuiesti in Egipt, as avea nevoie de cateva informatii privind regulile si atitudinea pe care ar trebui sa o adopt daca vizitez o familie de musulmani care locuiesc in Cairo.Multumesc mult si mi-ar placea sa pastram legatura.

    1. Buna Elena. Ma bucur ca iti plac articolele, astept cu interes intrebarile tale. In legatura cu atitudinea in mijlocul unei familii musulmane, trebuie sa stii ca orasul Cairo e un oras in care traditionalul se imbina cu modernul, insa depinde si de nivelul de toleranta al familiei pe care o vizitezi. Mult succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s